Over mij

Mijn naam is Jeanette van den Heuvel. Ik ben in 1965 geboren en moeder van 4 kinderen. Ik woon met mijn partner en 2 nog thuiswonende kinderen, onze hond, paarden, kippen en geit in Berkenwoude, op een prachtige landelijke plek in Zuid-Holland.

Al jaren lang interesseerde het mij wat de oorzaken van ziekten zijn en wat je als mens het beste kunt doen om gezond te zijn en blijven en prettig te leven. Het kon er bij mij nooit in dat mensen zomaar, zonder reden of oorzaak, ziek werden. Gelukkig stuitte ik jaren geleden op de biologische natuurwetten van dr. Hamer en heb daar een opleiding, diverse workshops, cursussen en zelfstudie in gevolgd. En nog steeds doe ik aan verdere verdieping daarin. In diezelfde opleiding leerde ik over tijdlijn healing. Zeker zo interessant. Wat leef je van je voorouders? 

Haptonomie sprak mij ook al erg lang aan. Mijn eerste ‘alternatieve’ boek (in 1990) was zelfs Het lichaam liegt nooit van Nederlands bekendste haptonoom Ted Troost, en er zouden nog zeer veel interessante boeken volgen. Gelukkig kwam er in 2015 de mogelijkheid om een opleiding tot haptotherapeut te volgen aan de School voor Vrije Haptonomie in Utrecht, alsmede cursussen ontspannings- en haptonomische massage. 

In 2018 mocht ik mij dan officieel haptotherapeut noemen en ben ik mijn praktijk gestart. Eerst aan huis in Berkenwoude, toen noemde ik de praktijk nog Praktijk Gedachtenkracht. Later vond ik die naam niet passend genoeg en veranderde hem naar Haptonomie Natuurlijk: haptonomie spreekt voor zich en natuurlijk refereert aan de biologische natuurwetten, maar ook aan houden van de natuur en natuurcoaching. Later ben ik 2½ jaar met mijn praktijk in Gouda gehuisvest geweest en vanaf de zomer van 2023 heb ik mij zeer naar mijn zin gevestigd in Schoonhoven. 

Verder volg ik regelmatig webinars, masterclasses en nascholingen op allerlei gebied. Voor een overzicht van mijn opleidingen klik hier. Ook krijg en volg ik super- en intervisie aan de School voor Vrije Haptonomie of met collega haptotherapeuten. 

Ik houd van rust en activiteit, de natuur, dieren, mensen, gezondheid, geluk, spontaniteit, oprecht- en puurheid, mijn hart volgen, paard(rijd)en, handwerken, tuinieren en nog veel meer. Mijn interesse ligt ook bij onder andere ayurveda, nondualiteit, leven in het nu, tantra, human design, systemisch werk en de Akasha kronieken. Ik vind inspiratie bij Osho, Rumi, Ted Troost, Jan Geurtz en vele anderen.