Haptonomisch wandelen

Haptonomische coaching kan niet alleen plaatsvinden in mijn praktijk, dit kan ook in de natuur: natuurcoaching of buitencoaching. Maar dan op haptonomische basis. We kunnen dit in de omgeving van de praktijk in Gouda doen, bijvoorbeeld bij de Reeuwijkse plassen, maar het kan ook rond mijn huisadres in Berkenwoude of op een andere door ons uitgekozen lokatie, bijvoorbeeld bij jou in de buurt. 

Naar behoeve kunnen we een wandeling maken of een mooi plekje uitzoeken om te zitten. Of een combinatie hiervan. Het voordeel van in de natuur zijn en eventueel een wandeling maken is dat je lekker buiten bent en eventueel in beweging. Door te wandelen kom je zowel fysiek als mentaal, zowel letterlijk als figuurlijk, in beweging. De stilte van de natuur brengt rust en ontspanning en geeft ruimte voor nieuwe inzichten. Bij een wandeling is het niet noodzakelijk dat je elkaar de hele tijd aankijkt, wat vaak makkelijker praat. Stiltes zijn niet ongemakkelijk, maar onderdeel van de werkwijze. Er is ruimte om je heen, wat ook meer ruimte in je hoofd en lijf geeft. Natuurcoaching is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding. Terwijl je buiten in de natuur bent, bespreken we de uitdaging(en) waar je tegenaan loopt en we combineren dit met haptonomische oefeningen en fenomenen.

Optioneel is dat we een langere tijd met elkaar optrekken in de natuur, bijvoorbeeld een halve of hele dag. Waarin we meer de diepte in kunnen gaan en bezinnen op jouw leven en thema’s. Een soort van bezinningstochten dus en op avontuur. Informeer hier naar de mogelijkheden. 

Een afwisseling van haptonomische natuurcoaching met consulten in de praktijk is ook mogelijk. We kunnen per keer bekijken wat het best bij jou past.