Tijdlijn healing

L*E*V*E*N*S*B*L*A*U*W*D*R*U*K
9 maanden | conceptie | zwangerschap | geboorte | tot 1 jaar daarna

Hoe wordt jouw leven bepaald?

Tijdlijn healing omvat 3 onderdelen: je levensblauwdruk, je eigen tijdlijn en je familietijdlijn. Het is ontwikkeld door de Canadese bioloog Gilbert Renaud. Hij noemt het Recall Healing. 

Levensblauwdruk

Levensblauwdruk gaat over de tijd rondom je geboorte. Deze tijd is zeer bepalend voor de rest van je leven en dus erg belangrijk.

De levensblauwdruktheorie is ontdekt door de Fransman Marc Fréchet. Eigenlijk is het geen theorie maar een wet in het universum.

Je levensblauwdruk is de periode vanaf 9 maanden voor je conceptie, je conceptie zelf, je zwangerschap, je bevalling en je eerste levensjaar. 30 maanden in totaal.

Dit is echt letterlijk jouw levensblauwdruk, het drukt een grote en volledige stempel op jouw leven. Hierbij is het ‘idee’ waarmee je verwekt bent zeer bepalend voor je leven. Een kind geeft expressie aan het doel van zijn conceptie. Maar ook hoe de tijd voor je conceptie was voor je ouders, hoe je zwangerschap was, hoe je bevalling was en hoe je eerste levensjaar waren zegt alles over hoe jouw leven er daarna uit gaat zien.

Je eigen tijdlijn

Jouw eigen tijdlijn gaat over alle opvallende, dramatische en blijde gebeurtenissen die jij in jouw leven hebt meegemaakt, weergegeven in een tijdschema. Uit dit schema kun je opvallende gegevens en tijdspatronen halen.

Doordat je je er bewust van wordt hoe jouw leven in elkaar steekt, kun je de negatieve patronen doorbreken en daar positieve patronen tegenover zetten. Bewustzijn is hierin de sleutel. Bewustzijn is alles. Je deprogrammeert hierdoor in feite je eigen leven, je maakt het positiever. 

Ook dit is ontdekt door de Franse psycholoog (psycho-oncoloog) Marc Fréchet. 

Je familiestamboom

Je familiestamboom (ontwikkeld door de Franse psycholoog en psychotherapeut Anne Ancelin Schützenberger) gaat nog een stap verder dan jouw eigen tijdlijn. Je familiestamboom is niets anders dan de tijdlijnen van jou en je (voor)ouders tot 3 generaties voor jou. Ook hieruit kun je heel veel gegevens halen, over jou en je familie. En ook dit kan allemaal weer gedeprogrammeerd worden.

Wat onder andere interesant is is je kindgetal (het hoeveelste kind ben je van je ouders en het hoeveelste kleinkind ben je van je opa’s en oma’s)? En ook met wie in je familie synchroniseer je het meest en waarom?

Eigenlijk komt het er op neer dat wij mensen niet ons eigen leven leven, maar puur en alleen de onverwerkte conflicten/erfenis/trauma’s van onze voorouders leven. Schokkend hè? Hoe interessant (en confronterend) is dat!

In een consult kunnen we met deze 3 onderdelen aan de slag gaan. Nu kan het zo zijn dat je niet veel of nog maar weinig dingen weet van jouw eigen leven en/of dat van jouw familie. Wees gerust: jouw onderbewustzijn weet alles, er ligt heel veel informatie in opgeslagen en door de dingen die nu in jouw leven spelen kun je opmaken wat er in jouw familie is gebeurd. Jouw automatisch brein zorgt er voor dat de dingen uit jouw familielijn die nog niet opgelost zijn opnieuw onder de aandacht gebracht worden door lichamelijke en geestelijke klachten en door bijvoorbeeld ongelukken. Niets gebeurt voor niets. Eigenlijk is jouw onderbewustzijn hetzelfde als jouw familietijdlijn.

Iedereen heeft één of meerdere thema’s in zijn of haar leven. Hier ontkom je niet aan maar inzicht hierin maakt veel in jouw leven duidelijk. Ik kan je die inzichten geven. Zéér verhelderend, waardevol en helend! En dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar zeker ook voor je familie en omgeving, in het bijzonder je (toekomstige) kinderen.

Wanneer je dit interessant vindt kunnen wij, in een consult of online, samen jouw levensblauwdruk, tijdlijn en/of familiestamboom uitwerken. Vereist hierbij is een eerlijke, onderzoekende, open houding.